*

Pirelli bereidt zich in Bahrein voor op verbod bandenwarmers

Redactie

Redactie

19 februari 2014 12:05

Pirelli bereidt zich in Bahrein voor op verbod bandenwarmers
Racepictures

Pirelli heeft tijdens de wintertest in Bahrein een extra bandenset mee, ter voorbereiding op het verbod op bandenwarmers dat in 2015 ingaat. Dit meldt Sky Sports.

De Italiaanse bandenfabrikant komt met een aantal prototypes naar Bahrein, speciaal gemaakt om sneller warmte in het rubber te krijgen. “Tijdens de eerste wintertest in Jerez wisten we dat er weinig ruimte was om banden te testen. Het ging vooral om een eerste kennismaking voor de teams met de nieuwe auto en dus bleef het aantal rondjes beperkt. In Bahrein zijn daar wel kansen voor”, legt Paul Hembery, hoofd van Pirelli Motorsport, uit.

De FIA wil bandenwarmers vanaf 2015 verbieden, vermoedelijk om kosten te besparen. De autosportbond deed al eerder pogingen om bandenwarmers te verbieden, maar dat stuitte op hevig verzet van de teams, vanwege veiligheidsredenen. De autosportbond maakte deze plannen bekend tijdens een overlegtop met alle constructeurs in Geneve afgelopen maand.

Vrijdag wordt er in Bahrein opnieuw vergaderd, dit keer over het spannender maken van Q3. De FIA wil vanaf nu voorkomen dat rijders de laatste kwalificatiesessie overslaan om vrij te zijn in hun bandenkeuze voor de race. Het plan is om de teams aparte bandensets te geven voor Q3, zodat iedere coureur onbeperkt rondjes kan maken om de snelste tijd neer te zetten. Pirelli heeft inmiddels aangegeven ook op deze regelwijziging te anticiperen en speciale bandensets voor de kwalificatiesessie te willen leveren.