Paul Hembery, de motorsportchef van Pirelli, noemt het ‘bizar’ dat de bandenleverancier nog altijd geen contract heeft voor 2014.

Pirelli is op het moment de enige bandenleverancier in de Formule 1 en het ziet er – ondanks incidentele geruchten over een last-minute terugkeer van Michelin – naar uit dat dit ook volgend seizoen zo blijft.

Probleem is echter dat Pirelli nog geen nieuwe overeenkomst heeft met alle partijen, ondanks dat het al wel een akkoord heeft gesloten met een flink aantal teams en naar verluidt ook al rond is met de commerciële uitbater (lees: Bernie Ecclestone).

“Het is een ronduit bizarre situatie”, verzucht Hembery in gesprek met Autosport. “We hebben deals gesloten met de overgrote meerderheid van de partijen, maar er is geen duidelijk proces of traject dat we kunnen volgen, dus we weten niet precies wat we verder moeten doen”, zo geeft Hembery aan wat het grootste probleem is.

“We gaan daarom ook maar gewoon verder met ons werk voor 2014 en proberen daarnaast meer teams vast te leggen. Meer dan dat kunnen we op het moment niet doen en tenzij iemand zegt dat we het verkeerd aanpakken, gaan we hier dus maar mee door.”

Hembery geeft verder aan dat Pirelli tijdens deze onduidelijke situatie in ieder geval ‘op de samenwerking van de teams en race-exploitanten kan rekenen’, terwijl het ondanks het uitblijven van een definitief akkoord ook ‘medewerking van de FIA’ heeft.