*

Pirelli overweegt terugkeer kwalificatiebanden

Eelco den Boer

Eelco den Boer

11 augustus 2011 13:11

Pirelli overweegt terugkeer kwalificatiebanden
Formule1

Pirelli heeft de teams gevraagd of zij het zien zitten om weer kwalificatiebanden te gaan gebruiken. Dat meldt het Britse tijdschrift Autosport.

In 1991 leverden Pirelli en concurrent Goodyear speciale banden voor de kwalificatie. Deze boden erg veel grip over één snelle ronde, maar gingen niet veel langer mee. Nadat Pirelli zich terugtrok uit de sport en alleen Goodyear overbleef, verbood de FIA het gebruik van kwalificatiebanden.

Pirelli voelt er echter wel wat voor om ze weer terug te brengen. Nu moeten de banden waarop wordt gekwalificeerd ook worden gebruikt in de race. De Italiaanse fabrikant vindt het zonde dat de coureurs daardoor op zaterdag minder de baan op gaan. Samen met de autosportbond en de FIA zoekt het oplossingen om de actie te vergroten.

De terugkeer van kwalificatiebanden is één van de ideeën die Pirelli heeft voorgesteld. “Voor volgend jaar is het wellicht een stap te ver, maar het is iets dat we in de groep hebben gegooid”, zegt Pirelli-chef Paul Hembery. “We wachten nu op de feedback van de teams. Als zij het niet willen, doen we het niet.”