Na de overname van Jaguar door Red Bull, onderging het in Milton-Keynes gevestigde team een ware metamorfose. Daarbij was het niet alleen het British Racing Green dat eraan moest geloven. Ook het managementduo Tony Purnell en David Pitchforth moest het veld ruimen. Ruim een half jaar later is Pitchforth voornemens terug te keren in de racerij.
 
Dat wilde de Brit (links op de foto) al eerder. Doordat de fabrikant van het oppeppende drankje zijn contract – ondanks zijn vertrek – echter niet voortijdig wilde ontbinden, kon dat niet. Nu die contractuele periode is verstreken, is Pitchforth vrij om te gaan waar hij wil. ,,Hiermee is er een last van mijn schouders gevallen. Ik probeer weer voet aan de grond te zetten in de autosport”, laat hij Autosport-Atlas weten.

,,Niet veel mensen krijgen echter de kans om hun carrière nieuw leven in te blazen. Bovendien is de Formule 1 daar niet de beste remedie voor”, vervolgt Pitchforth, die in de Formule 1-paddock overigens hoog wordt aangeschreven voor het werk dat hij bij Jaguar Racing heeft verzet, voordat Ford besloot het team van de hand te doen.

Hoewel hij nog altijd teleurgesteld is met de beslissing van Red Bull om hem aan de kant zetten na al het werk bij hij team, blijft hij trots op wat hij gedaan heeft. ,,We hadden geen torenhoog budget, maar de auto was competitief. Ik ben al met al erg trots op wat we bij Jaguar bereikt hebben.”

,,Er was die constante onzekerheid (toen het team nog niet verkocht was, red.). Ik ben er trots dat iedereen bij elkaar is gebleven en trots dat we het team verkocht hebben. Daarmee hebben we Ford én Red Bull geholpen. En dat is iets waar ik apetrots op ben”, besluit de 40-jarige Pitchforth.

PPB