Pizzonia heeft serieus zijn zinnen gezet op de Champcars. Hij maakt kans op de derde cockpit bij Team Newman Haas. Het is niet ondenkbaar dat Williams op zoek moet naar een nieuwe testcoureur. Antonio Pizzonia, die de strijd met Nick Heidfeld om de tweede cockpit bij Williams nipt verloor, aast op een overstap naar de Champcars. Hij heeft weinig zin om de komende jaren derde viool te spelen en te wachten op een eventuele blessure van een van de Grand Prix-coureurs.

De Braziliaan heeft naar verluidt kans op de derde cockpit bij Team Newman/Haas, naast regerend kampioen Sébastien Bourdais en vice-kampioen Bruno Junquiera, de man die in 2000 bij Williams in een soortgelijke situatie verloor van Jenson Button.

Pizzonia's werkgever Frank Williams heeft intussen te kennen te geven niet mee te willen werken aan een eventuele overgang van zijn test- en reservecoureur naar Noord-Amerika: ,,We willen hem in het team houden”, stelt Williams beslist. ,,Het kan gebeuren dat Nick ons teleurstelt, en dan moet Antonio het van hem overnemen. Als hij een aanbod van een ander Formule 1-team zou krijgen dan zou ik het geen probleem vinden om hem te laten gaan, maar in de Champcars zie ik hem liever niet omdat we hem nodig hebben als testrijder. Bovendien denk ik dat hij zijn kans in de Formule 1 nog wel krijgt, want hij is erg goed.'' Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.