Het kon wel eens heel snel afgelopen zijn met het dienstverband van Jacques Villeneuve bij Sauber, en misschien zelfs wel met zijn raceloopbaan in de Formule 1. Het team uit het Zwitserse Hinwil praat met Anthony Davidson, als zijn opvolger. De druk op de schouders van de Canadese coureur wordt met de dag groter. Sauber heeft een tweejarige overeenkomst met de wereldkampioen van 1997, maar lijkt daar na de dramatisch slechte race van Villeneuve in Melbourne heel snel van af te willen. Een regelrechte afgang via de achterdeur dreigt. Volgens Autosport heeft het team Anthony Davidson reeds gepolst als mogelijke opvolger. De Engelsman heeft, en dat is een nadeel, een langlopende verbintenis met BAR.

Villeneuve meent echter dat Sauber er weinig moeite voor heeft gedaan hem werkelijk thuis te laten voelen in de wagen: ,,We weten nog niet genoeg van de auto’’, stelt de Canadees. ,,De Formule 1 is net als iedere andere sport, je moet veel trainen. We hebben simpelweg nog niet genoeg gedaan met de C24.’’

Peter Sauber ontkent in Autosport dat hij er op uit is de Canadees snelte ontslaan. ,,Maar we waren inderdaad niet blij met hoe het in Melbourne is gegaan.’’ BAR-teambaas Nick Fry zegt in het vandaag verschenen Engelse tijdschrift niets van gesprekken tussen Davidson en Sauber te weten: ,,Dat is nieuw voor mij.’’

Niet alleen de naam van Davidson wordt genoemd als eventuele stand-in voor Villeneuve.Ook de namen van McLaren-testrijder Alexander Wurz en Williams-reservist Antonio Pizzonia zijn inmiddels gevallen.

Een ding lijkt zeker: Villeneuve moet komend weekend in Maleisië – de thuisbasis van hoofdsponsor Petronas – nadrukkelijk goed presteren,en zeker niet uit de toon vallen bij de prestaties van teamgenoot Felipe Massa.Anders zou het voor aanvang van het Europese seizoen begint wel eens afgelopen kunnen zijn met de oud-wereldkampioen.