Het jaarlijks terugkerende Goodwood Festival of Speed, 24 tot en met 26 juni in Engeland, heeft de liefhebbers van pure racenostalgie ook deze editie het nodige te bieden. Alain Prost, viervoudig wereldkampioen, geeft acte de presence in de McLaren-Honda waarmee hij in 1989 zijn derde wereldtitel pakte. Daarnaast bestuurt Nelsinho Piquet (foto) de Williams-Honda FW11B, waarmee zijn vader Nelson in 1987 zijn derde en laatste wereldtitel behaalde in de Formule 1. ,,Geweldig’’, zegt Piquet junior. ,,Ik was pas twee jaar oud toen mijn vader kampioen werd met deze wagen. Als je bedenkt wat er sindsdien allemaal aan de auto’s is veranderd, dan belooft dit een heel interessante rit te worden!’’

De Williams is, evenals overigens de McLaren van Prost, eigendom van het Honda-museum. De Japanse auto- en motorfietsenfabrikant viert dit jaar het veertigjarig jubileum in de Formule 1.

Andere coureurs van naam die hun opwachting maken op Goodwood zijn onder andere Jochen Mass, Jean-Pierre Jaussaud en de wereldkampioenen Sir Jack Brabham, John Surtees en Emerson Fittipaldi.