Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost heeft zaterdag de zogenaamde Race of Legends op de Norisring gewonnen. Mansell, Cecotto, Fittipaldi, Doohan en Scheckter waren in een wedstrijd die een half miljoen euro opleverde voor het goede doel, geen partij voor de Fransman. De zes Formule 1- en motorracekampioenen kregen gisteravond ieder vijf minuten de kans om in een Audi, Mercedes-Benz en een Opel een rondetijd te klokken. Die drie tijden werden vervolgens bij elkaar opgeteld en vormden een eindtijd. In twee van de drie sessies was het Prost die aan het langste einde trok.

In de eerste ‘kwalificatie’ was de oud-McLaren-coureur bijna anderhalve seconde los van de rest. Emerson Fittipaldi zat in een Mercedes nog het dichtst in de buurt. En ook in de tweede sessie eindigde Prost bovenaan. Toch was de voorsprong dit keer niet zo groot.

Ditmaal achter het stuur van een Mercedes-Benz rondde Prost de Oost-Duitse baan ongeveer een tiende rapper dan Johnny Cecotto, die in een Audi reed. In de derde sessie eindigde Prost daarentegen niet bovenaan de tijdenlijst. Emerson Fittipaldi bleek in de laatste sessie, toen Prost acte de présence gaf in een Opel, de snelste in een Audi TT.

In de einduitslag eindigde Alain Prost met een ruime voorsprong van 2,432 seconde bovenaan. Nigell Mansell werd tweede, gevolgd door Cecotto, Fittipaldi, Mick Doohan en Jody Scheckter. De laatstgenoemde verloor overigens veel tijd in de laatste sessie. Door technische problemen kon de Zuid-Afrikaan geen tijd op de klokken zetten. ,,De echte winnaar is hier echter het goede doel”, aldus Prost.

PPB