Kimi Raikkonen leek in de Grand Prix van Europa onbedreigd naar de zege te sturen, totdat zijn rechter voorband zienderogen slechter werd. Uiteindelijk gaf de voorwielophanging als gevolg van de hevige vibraties de geest, met minder dan een ronde te gaan. De Fin is er ziek van.
 


Raikkonen: ,,Ik ben zwaar gefrustreerd dat ik in de laatste ronde van de race moest uitvallen, terwijl ik aan de leiding reed en de hele race heb gedomineerd. Ik had een auto met een goede balans totdat er een vlakke plek ontstond op mijn rechter voorband. Daardoor kwamen er vreselijke vibraties in de auto, waardoor de ophanging het begaf. We hebben tien belangrijke punten verloren.’’ Net als in Imola, een maand geleden.

Juan Pablo Montoya werd zevende. De Colombiaan erd in de eerste bocht geraakt door de Williams van Mark Webber. ,,Ik ben teleurgesteld met het resultaat van de race. Ik had een goede start en stuurde als derde de eerste bocht in. Toen werd ik geraakt door Webber en raakte ik van de baan. Ik kon mijn weg vervolgen vanaf een dertiende positie en ik moest mij door het veld werken. Het is jammer dat ik niet hoger heb kunnen eindigen, aangezien mijn auto het hele weekend snel was.’’

Teambaas Ron Dennis: ,,Kimi reed een vlakke plek op zijn band bij het passeren van Villeneuve. Vanaf dat moment kwam de voorwielophanging onder enorme druk te staan. Kimi was in staat meer dan vijftien ronden te rijden met het wazige zicht die de vibraties veroorzaakten en het team besprak met het hem de conditie van de band. We hebben gezamenlijk besloten voor de zege te gaan en niemand van het team heeft spijt van die beslissing. Het probleem met de ophanging lag voor de hand gezien de omstandigheden.’’ McLaren staat nog altijd tweede in het WK voor constructeurs met 53 punten. Maar door de zege van Alonso zijn de kansen voor Raikkonen op de titel aanmerkelijk geslonken. Al zijn er nog altijd twaalf Grand Prix’ te gaan.