*

Räikkönen: ‘Ik moet het beter gaan doen’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 oktober 2015 10:09

Räikkönen: ‘Ik moet het beter gaan doen’
Racepictures

“Ik moet het beter gaan doen.” Dat beseft Kimi Räikkönen, de Ferrari-coureur voor wie de grote successen zijn uitgebleven sinds zijn terugkeer bij de Scuderia.

Twee podiumplekken. Dat is de schrale oogst voor Räikkönen sinds zijn rentree bij Ferrari, begin 2014. Räikkönen behaalde beide podiumplekken dit jaar, maar wordt gedurende het huidige seizoen ruimschoots geklopt door Sebastian Vettel, die drie races won en nog negen verdere podiumplekken pakte.

In het WK heeft Vettel met nog drie races te gaan meer dan twee keer zoveel punten als Räikkönen, die in 2014 ook ruim werd verslagen door zijn toenmalige teamgenoot Fernando Alonso. De Spanjaard scoorde vorig jaar immers bijna drie keer zoveel punten als de nu 36-jarige Fin.

Gevraagd door Formula1.com hoe dit komt en hoe hij hier tegenaan kijkt, antwoordt Räikkönen dat ‘het uiteraard niet ideaal is’. “Maar het hoort erbij in deze sport. Ik moet het beter gaan doen. Vorig jaar was slecht, dit jaar gaat beter, maar dit zijn alsnog niet de soort resultaten die ik graag wil hebben.”

“Soms maak je echter fouten, het is niet anders. Ik ben er niet trots op, maar je moet er mee leren leven en doorgaan naar de volgende race”, zegt Räikkönen, die erin blijft geloven dat hij weer succesvol kan zijn en nog een titel kan winnen: “Als dat niet zo zou zijn, zou ik ook niet meer meedoen.”

Vooruit kijkend naar de toekomst sluit Räikkönen, wiens contract eind volgend jaar afloopt, niet uit dat hij daarna doorgaat: “Waarom niet?”, vraagt hij zich hardop af. “Het duurt nog wel even voor het zover is, ik vind het nog leuk, en als het straks beter gaat, wordt het alleen nog maar leuker.”

Waar Räikkönen voor hij contractverlenging kreeg voor 2016 nog stelde dat het ‘Ferrari of niets’ zou zijn, sluit hij een overstap naar een ander team nu niet helemaal uit: “Op het moment zie ik dit als mijn laatste team, maar als puntje bij paaltje komt, weet je nooit. Het leven is onvoorspelbaar.”

Ondanks dit voorbehoud is het duidelijk dat de voorkeur van de wereldkampioen van 2007 ligt bij doorgaan met Ferrari. “Ik hou ervan om deel van dit team uit te maken en zou het geweldig vinden met ze om kampioenschappen te vechten”, besluit de coureur die nog altijd Ferrari’s laatste kampioen is.

Lees meer over

Ferrari Räikkönen