Kimi Raikkonen start vandaag in de Grand Prix van Monaco van pole-position. Het is de derde pole op rij voor de Fin dit seizoen en de zesde tot nu toe in zijn Formule 1-loopbaan. Hij won twee weken geleden de laatste race in Spanje.
Raikkonen begon om kwart voor elf met een voorsprong van bijna een halve seconde op Fernando Alonso aan zijn zijn tweede kwalificatierun. Vlak voor hem had de Spaanse koploper in het wereldkampioenschap een werkelijk sublieme ronde op het stratencircuit gereden, maar Raikkonen slaagde er toch in een minimale marge in zijn voordeel te behouden; acht honderdsten van een seconde, meer was het niet.

Achter dit duo hield Mark Webber zijn derde plaats vast. Naast de Williams-coureur op de tweede startij staat Giancarlo Fisichella, die het niet voor elkaar kreeg om het gaatje van twee tienden met Webber te dichten.

Jarno Trulli schoof ten opzichte van zaterdag twee plaatsen op, van de zevende naar de vijfde startplek, mede geholpen door de straf voor Juan Pablo Montoya, die door een incident in de vrije training op zaterdag is teruggezet naar de achterste startrij, waar hij ironisch genoeg naast Ralf Schumacher staat, een van de slachtoffers van het incident. De Toyota-coureur crashte zaterdag hard in de eerste kwalificatie.

Ook Michael Schumacher maakte op zondagmorgen tussen tien en elf een paar plekken goed. De Ferrari-coureur, die dit seizoen nog geen race heeft gewonnen en ook nog niet op pole heeft gestaan, kwalificeerde zich voor de derde keer dit jaar in de toptien: achtste. Tussen Trulli en de Duitser staan nog Nick Heidfeld en Red Bull-coureur

David Coulthard, die heeft aangekondig zijn broek te laten zakken in de paddock als hij onverhoopt het podium haalt.

Villeneuve bleef negende, Barrichello tiende en Massa klom een plaatsje (met dank aan Montoya). Hij start als elfde en Liuzzi als twaalfde. Patrick Friesacher was opnieuw sneller dan Christijan Albers. Beide Minardi-coureurs delen de zevende startrij en staan voor het eerst in twee jaar voor de twee Jordans, tot grote blijdschap van Paul Stoddart.

De start van de race is vanmiddag om twee uur.