Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher vindt dat Ferrari in Australië de correcte beslissing heeft genomen door Charles Leclerc teamorders te geven. Volgens de Duitser is het belangrijk dat zijn landgenoot Sebastian Vettel vertrouwen krijgt van het team, terwijl Leclerc volgens hem geduldig moet zijn.

De teamorders bij Ferrari waren zelfs al voor het begin van het seizoen een gespreksonderwerp. Het team uit Maranello besloot meervoudig wereldkampioen Vettel te beschermen voor Leclerc, zelfs al zou de coureur sneller zijn. Dat werd afgelopen weekend ook duidelijk in de praktijk tijdens de GP van Australië.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto verdedigt de beslissing: “Sebastian had na zijn pitstop niet de grip die we verwacht hadden op de medium compound”, zegt Binotto. “Toen hij aangevallen werd door Verstappen, zat hij in de positie om zijn positie vast te houden. We besloten daarop om de auto gewoon aan de finish te brengen. Charles reed een geweldige stint, maar het was niet nodig om risico’s te nemen. We moesten punten scoren en dat hebben we gedaan.”

(tekst gaat door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher toont begrip voor de beslissing van Ferrari. “Als er weinig meer valt te halen en de druk van achteren is niet al te groot, begrijp ik de beslissing”, vertelde Schumacher in Formel1.de-podcast Starting Grid. Dat Ferrari op die manier vertrouwen geeft aan de Vettel is volgens Schumacher van groot belang. “Dit is heel belangrijk. Mercedes deed het vorig jaar duidelijk, wat Ferrari niet deed. Gelukkig hebben ze ervan geleerd, want een coureur heeft dat nodig. Een coureur moet gewoon zeker weten dat het team te allen tijde achter hem staat.”