Als Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap nog iets wil forceren, zal het Red Bull dit weekend met overtuigende cijfers moeten verslaan. De eerste tekenen waren op vrijdag echter niet heel gunstig.

Sebastian Vettel, negende in de eerste vrije training en zevende in de tweede sessie, typeert de dag dan ook als ’tricky’: “De baan was aan het begin van de dag erg glibberig en de temperaturen lagen hoog, dus ik denk dat iedereen moeite te had de slijtage van de banden te beperken en te doorgronden. Het was in ieder geval niet eenvoudig om een prettig ritme te vinden.”

Naarmate de dag vorderde en er wat meer rubber op de baan werd gelegd, voelde Vettel zich naar eigen zeggen wat meer op zijn gemak op de Braziliaanse omloop: “Alles begon een beetje op zijn plek te vallen en lange runs verliepen eigenlijk prima. Dit in tegenstelling tot de kwalificatieruns, waar ik nog altijd niet over te spreken ben.”

Vettel concludeert na twee vrije trainingen echter dat de onderlinge verschillen in de top tien niet zo heel groot zijn en dat het dus nog wel mogelijk is om stappen te maken: “We hebben vandaag veel dingen geprobeerd en we gaan de avond gebruiken om te kijken wat wel en niet werkte.”

Teamgenoot Kimi Räikkönen sloot in beide sessies direct achter zijn teamgenoot aan. De man van weinig woorden gaf na afloop van de trainingen aan dat ze voor wat betreft de afstelling van de auto de juiste weg zijn ingeslagen: “De balans kan absoluut nog beter, maar het gaat de goede kant op. Ik heb slechts een paar ronden gereden op de zachte banden, maar die voelden goed aan en boden logischerwijs de meeste grip.”

Räikkönen sloot zijn dag af met remproblemen waar hij zelf weinig aan kon doen: “Een tear-off van een vizier kwam in de luchthapper van één van mijn remmen terecht, waardoor de temperaturen ongewenst hoog opliepen. Ik moest de auto wel stoppen.”