Kan het beter voor een nieuw team? Nou ja, bijna nieuw dan. David Coulthard finisht op een formidabele vierde plek, Christian Klien wordt zevende. Louter lachende gezichten bij Red Bull Racing na afloop van de Grand Prix in Melbourne. De kwalificatie was al mooi, met beide wagens op de derde startrij (Coulthard voor Klien).

Maar de race was helemaal fraai. Coulthard reed lange tijd in de topdrie rond (zelfs even tweede) en finishte de race keurig op de vierde plek. Het optreden van Klien was eveneens goed te noemen. De jonge Oostenrijker reed de race op de zevende plek uit en zorgde er aldus voor dat beide wagens in de punten eindigde. Zo goed presteerde voorganger Jaguar Racing nooit.

,,Ik had een goede start en lag op de derde plaats’’, vertelde een tevreden Coulthard naderhand. ,,Het was een beetje lastig, omdat de auto flink volgetankt was. Toen kwamen we de achterliggers tegen. Ik raakte een Minardi. We hadden het podium kunnen halen, dat zou echt fantastisch geweest zijn. Op een gegeven moment begon ik ook een beetje te dromen. Maar ik mag niet klagen met een vierde plaats. Dit is veel meer dan we verwacht hadden. En Christian heeft ook nog punten gescoord. Een fantastisch begin voor dit team’’Vond Klien ook:,,Mijn start was goed. Maar ik verloor wel een plaats aan Heidfeld. Toen haalde ik Villeneuve in en reed weer op de zesde plaats. De race verliep verder goed, dit is een mooi resultaat. Het is erg leuk dat we in de eerste race van het seizoen allebei punten hebben gescoord.’’Teambaas Christian Horner kan zijn geluk niet op: ,,Een fantastische race voor dit team. Om David zo vooraan te zien rijden was fantastisch. Dat Renault en Ferrari sneller waren, doet niets af aan het feit dat we het goed gedaan hebben. We hebben zeven punten en dat is een prachtig begin.’’