Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zit nergens mee. Liuzzi en Klien, die zouden eigenlijk allebei Grand Prix’ moeten rijden. Dus waarom niet een van beiden uitlenen? Aan Sauber bijvoorbeeld, als Villeneuve door het ijs zakt. Red Bull zit met een opmerkelijk luxeprobleem. Het team presteert beter dan verwacht. Kopman David Coulthard is onomstreden, en Christian Klien ontpopt zich meer en meer als een goed coureur. Maar hoe moet het dan verder met derde man Vitantonio Liuzzi, die de belofte kreeg dit seizoen ook races te mogen rijden? Uitlenen luidt het devies. Zodat de Italiaan in 2005 hoe dan met enige ervaring op zak voor Red Bull aan de start kan verschijnen.

,,We hebben een overvloed aan talent in de aanbieding”,zegt de Oostenrijkse energiedranktycoon.,,Het is aan ons om hun talent te polijsten en de coureurs ter beschikking te stellen aan andere teams. En dat is precies wat we gaan doen.” Aanvankelijk was Red Bull van plan Klien na de Grand Prix van Bahrein te vervangen door Liuzzi. Maar de jonge Oostenrijker presteert zo goed – met punten in de eerste twee Grand Prix’- , dat Red Bull diestap aan niemand kan verkopen. En dus zou Liuzzi (of toch Klien?) wel eens in de tweede Sauber kunnen belanden, als Villeneuve na Bahrein de zak krijgt. ,,Ik weet niet of het uiteindelijk haalbaar is, maar het lijkt mij een goed idee om onze coureurs ter beschikking te stellen aan teams die een coureur nodig hebben. Natuurlijk kun je niet zomaar bij een team aankloppen om je coureurs tijdelijk te stallen, maar de mogelijkheid is er. We wachten af.”

Mocht Liuzzi (of Klien) het seizoen na Bahrein elders voortzetten, is er ook al een geschikte kandidaat voor de derde Red Bull. De Amerikaan Scott Speed maakte vorige week tijdens tests in Barcelona een meer dan voortreffelijke indruk.