*

Red Bull bevestigt Buemi als testrijder

Daan de Geus

Daan de Geus

5 januari 2012 10:20

Red Bull bevestigt Buemi als testrijder
Formule1

Red Bull Racing heeft bevestigd dat de gewezen Toro Rosso-coureur Sébastien Buemi als derde man bij het team aan de slag gaat. De Zwitser blijft zo deel van de Red Bull-familie.

 

Half december verloor Buemi zijn racezitje bij Toro Rosso, waarna er al snel geruchten opdoken waarin gesuggereerd werd dat de 23-jarige coureur als test- en reserverijder aan de slag zou gaan bij het grote Red Bull Racing.

 

Eerder vandaag heeft Red Bull bij monde van teambaas Christian Horner officieel bevestigd dat Buemi de nieuwe derde man van het team is: “Het is niet meer dan logisch dat Sébastien binnen de Red Bull-familie blijft, want hij is daar al sinds 2004 een deel van. Doordat hij in 2008 al eens testrijder bij ons is geweest, kent hij het team al goed en hij heeft sindsdien bovendien waardevolle race-ervaring opgedaan.”

 

“Sébastien zal er komend seizoen bij elke race bij zijn en gaat daarnaast gedurende het jaar belangrijk test- en simulatorwerk voor ons doen”, omschrijft Horner de taken van de in zijn functie terugkerende Buemi.

 

De coureur zelf laat in dezelfde persverklaring weten dat hij ‘natuurlijk liever zou racen, maar dit het beste alternatief is’. “Het is goed voor me dat ik nog een jaar bij Red Bull kan blijven”, stelt Buemi. “Ik ga nu voor het kampioenschapsteam aan de slag en zal ze helpen bij het ontwikkelen van hun bolide, hetgeen een mooie kans voor mij is.”

 

Toro Rosso, het ‘B-Team’ van Red Bull en dus ook de voormalige werkgever van Buemi, heeft aangegeven dat de Zwitser ook de aangewezen persoon is om bij dat team in te stappen als één van de vaste coureurs – Daniel Ricciardo of Jean-Eric Vergne – onverhoopt niet in actie kan komen.

Lees meer over

Buemi Red Bull