*

Red Bull: ‘Buemi mag weg als hij elders kan racen’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 september 2012 10:48

Red Bull: ‘Buemi mag weg als hij elders kan racen’
Formule1

Red Bull heeft haar testrijder Sébastien Buemi contractverlenging aangeboden voor 2013, maar zal ondanks dat het hoopt dat hij blijft niet in de weg gaan liggen als Buemi elders een racezitje kan krijgen.

Buemi reed van 2009 tot en met 2011 voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, maar is dit jaar weer gedegradeerd tot test-, reserve- en simulatorcoureur bij het grote Red Bull, een functie die hij in 2007 en 2008 ook al vervulde.

Red Bull heeft tegenover Blick bij monde van adviseur Helmut Marko nu laten weten ‘meer dan tevreden’ te zijn over het werk dat Buemi verricht, en heeft de Zwitser dan ook contractverlenging voor 2013 aangeboden.

In gesprek met dezelfde publicatie lijkt Buemi er echter nog niet uit te zijn of hij dat aanbod wel moet aannemen, want hij wil bovenal weer Grands Prix rijden. “Ik wil namelijk niet altijd testrijder blijven”, zegt hij.

Volgens Marko vormt de wens van Buemi echter geen obstakel, want hij belooft dat Red Bull Buemi zal laten gaan als hij een aanbod krijgt om ergens te gaan racen: “Als daar de mogelijkheid toe krijgt, zullen wij niet in de weg liggen.”

Contractverlenging lijkt zodoende dus toch een waarschijnlijke zaak voor Buemi, die zijn testwerkzaamheden dit jaar overigens ook al combineert met het rijden van races, maar dan voor Toyota in het World Endurance Championship.

Lees meer over

Buemi Red Bull