Daniel Ricciardo greep in Abu Dhabi net naast een plekje bij de beste vijf en de kans om zijn Red Bull-teamgenoot Daniil Kvyat te verslaan in het WK. Kvyat zelf scoorde met moeite een puntje in de slotrace.

Met een tiende plaats in Abu Dhabi sluit Kvyat 2015 af als zevende, met 95 punten. Ricciardo is achtste in de eindstand, met een totaal van 92. Om Kvyat te verslaan, had hij minstens als vierde moeten finishen, maar de topvijf zat er niet in, vertelt Ricciardo: “Want ik moest Sebastian Vettel aan het eind van de race laten gaan. Hij reed op de superzachte banden en was simpelweg een stuk sneller.”

Vettel schoot niet veel later ook voorbij aan Sergio Pérez, op wie ook Ricciardo de jacht opende. “Maar ik kon niet dichtbij genoeg komen”, vertelt de Australiër, die desondanks tevreden is met het resultaat en zijn race: “Voor mijn gevoel hebben we het seizoen hier goed afgesloten en heb ik er het maximale uit gehaald. Ik sluit het jaar na deze race ook met een stuk fijner gevoel af dan een paar races geleden het geval was geweest.”

Kvyat
Voor Kvyat begon de race goed, maar halverwege staken er ‘elektrische problemen’ de kop op. “Daarvoor hield ik Felipe Massa achter me en viel ik Nico Hülkenberg aan, maar ik moest ze toen laten gaan. Vanaf dat moment verloor ik ook enorm veel op de rechte stukken en moest ik elke ronde stappen ondernemen om de problemen te reguleren. Gezien de omstandigheden, denk ik dat we het goed hebben gedaan en ben ik gelukkig.”