Red Bull neemt de renstal van Minardi over, dat in 2006 door het leven gaat als Red Bull-junior team. Dat hebben alle betrokken partijen vanavond op Spa-Francorchamps bevestigd. Cosworth levert in 2006 gewoon de motor, zoals gepland een V10-unit.


Stoddart, die tot 1 november 2005 de baas blijft, verklaart tegenover Formule1.info: ,,Ik ben verdrietig omdat de Formule 1 in mijn bloed zit. Ik ben niet iemand die snel opgeeft, maar ik heb altijd gezegd dat ik bereid was het team voor de juiste prijs te verkopen. Dat moment is nu aangebroken. Red Bull is in staat het team verder te brengen dan ik. Bovendien laat ik Minardi in een veel gezondere situatie achter dan toen ik het begin 2001 kocht."

Red Bull heeft het volgende statement uitgegeven:

’’Three birds with one stone"

Vandaag, op het circuit van Spa-Francorchamps, is er overeenstemming bereikt over het feit dat Red Bull GmbH per 1 november het Minardi-team overneemt en vanaf dat moment verantwoordelijk is voor het runnen van het team. Dit houdt in dat Red Bull per 2006 twee Formule 1-teams zal runnen.

Het tweede team zal gedoopt worden tot een ’Rookie Team’. Beide teams zullen onafhankelijk opereren en mogen dus gewoon tegen elkaar strijden op het circuit. De redenen dat Red Bull tot de aankoop van een tweede team heeft besloten zijn de volgende:

– Red Bull heeft meer getalenteerde coureurs onder contract dan dat het cockpits beschikbaar heeft. Er waren twee mogelijkheden om dit probleem op te lossen: coureurs onder brengen bij een ander team of zorgen voor meer beschikbare cockpits. Na goed overdenken heeft Red Bull besloten voor de tweede optie te gaan.

– Als we naar de huidige staat van de Formule 1 kijken denken wij dat het mogelijk is om met twee teams tegelijkertijd te rijden. Niet alleen willen we goede resultaten behalen, ook willen we in de toekomst winst gaan maken met deze onderneming.

– Door de aankoop van het tweede team heeft Red Bull een veel grotere invloed als het gaat om besluit met betrekking tot de toekomst van de Formule 1.

Op dit moment zijn er nog geen beslissingen genomen over de naam van het team, het management en de coureurs.

KVN