*

Red Bull geeft hoop op constructeurstitel op

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

1 jaar geleden

Red Bull geeft hoop op constructeurstitel op
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat Red Bull dit seizoen kansloos is voor de constructeurstitel. Met de herhaaldelijke pech van Max Verstappen is het team zo veel punten misgelopen dat het niet meer realistisch is te denken aan het kampioenschap.

Na opnieuw een technisch mankement in Oostenrijk, dat leidde tot het terugtrekken uit de race, verklaarde Verstappen aan Grandprix.com dat hij zich niet meer richt op het kampioenschap. “Ik probeer nu gewoon iedere race afzonderlijk zo goed mogelijk uit te rijden.”

Teambaas Horner deelt het gedachtegoed van zijn coureur. “Op dit moment heeft het voor ons geen zin om nog met ons hoofd bij de titel te zitten. We rijden ergens in niemandsland.” Horner doelt op het puntentotaal van zijn team, met bijna 100 punten achterstand op Ferrari en 60 punten voorsprong op Force India. En dat terwijl het seizoen nog niet op de helft is. De Grand Prix van Engeland, aanstaand weekend, wordt de tiende van het twintig races tellende seizoen.

“We zijn nu vooral gefocust op de ontwikkeling van de auto, we hebben sinds Barcelona flinke vooruitgang geboekt en zijn sinds dat moment veel competitiever dan daarvoor”, zegt Horner positief. Daniel Ricciardo zou wellicht nog kunnen strijden voor de titel, maar dan moet het tij wel radicaal keren. De Australiër staat nu op een vierde plaats met 64 punten achterstand op leider Sebastian Vettel.