Red Bull rijdt de komende twee jaar met krachtbronnen van Ferrari. Dat heeft de renstal in Imola bekend gemaakt. Het was al een poosje duidelijk dat Red Bull op motorengebied de opties aan het afwegen was. Honda was een mogelijkheid, Ferrari ook, eventueel zelfs BMW. Bij Cosworth blijven kon ook, want de tevredenheid over de kracht en de duurzaamheid van de nieuwste generatie Cossies was groot. Toch: Ferrari en niemand anders levert in 2006 en 2007 motoren aan Red Bull. Waarmee tevens duidelijk wordt dat Sauber de komende periode op zoek kan naar een nieuwe motorenpartner, vrijwel zeker BMW.

Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer tevreden: ,,Ferrari staat synoniem voor succes in de Formule 1. We vinden het een voorrecht dat de bolides van Red Bull Racing voortaan worden aangedreven door Ferrari-krachtbronnen. Dit is een enorme impuls voor ons team.’’

Die impuls kan Red Bull best gebruiken, want in Imola presteerde het team tot aan zaterdag ondermaats.David Coulthard en Vitantonio Liuzzi kwamen in de eerste kwalificatie niet verder dan de veertiende en zestiende tijd. Technisch directeur Günther Steiner zegt niet op te kijken van de tegenvallende prestaties. ,,Dit is wat we verwachtten. We zijn te langzaam en dit is de plek waar we nu staan ten opzichte van de anderen. Vergeleken met de vorige races valt het nogal tegen en het zal niet meevallen om te verbeteren. We moeten maar vertrouwen op onze racestrategie.”