Kampioenschapsteam Red Bull zal haar nieuwe bolide, de RB10, op 28 januari presenteren, wat de eerste dag van de wintertest in Jerez is.

Red Bull is daarmee in navolging van Mercedes en Caterham het derde team dat haar nieuwe auto in de ochtend van die dag zal presteren, alvorens de testwerkzaamheden niet veel later zullen losbarsten. McLaren en Ferrari – de enige twee andere teams die al hebben aangekondigd wanneer ze hun auto’s presenteren – onthullen hun nieuwe bolides een paar dagen eerder.

De Red Bull RB10 is – ondanks dat deze vanwege de ingrijpende reglementswijzigingen voor 2014 vermoedelijk aanzienlijk anders zal zijn dan zijn voorgangers – een bolide die een imposante reeks ‘voorouders’ heeft: de RB6 t/m RB9 brachten het team immers zowel vier rijders- als constructeurstitels op rij.

De RB10 zal bestuurd worden door viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en de Australiër Daniel Ricciardo, die voor 2014 van opleidingsteam Toro Rosso naar het grote Red Bull is gepromoveerd als opvolger van zijn landgenoot Mark Webber. Vettel zal met startnummer 1 rijden, Ricciardo met 3.