De Grand Prix van China was er voor Red Bull één om snel te vergeten: Daniel Ricciardo kon na een dramatische start niet veel meer klaarspelen, Daniil Kvyat viel uit met motorpech.

Ricciardo werd uiteindelijk negende en pakte zo toch nog twee puntjes mee, maar de Australiër reed na zijn slechte start vanaf P7 eigenlijk een verloren wedstrijd. “De anti-stall trad ineens in werking bij de start. Dat is nog nooit eerder gebeurd en we moeten onderzoeken waardoor het kwam”, weet Ricciardo, die niet op een herhaling van dit euvel zit te wachten aangezien hij tien plekken verloor in de eerste ronde.

“Het was echt enorm frustrerend dat dit gebeurde, want het was bepalend voor de rest van mijn race. Ik zat na de slechte start constant in het verkeer en inhalen bleek een fikse klus”, verzucht de coureur uit Perth, die nog wel een fel duel uitvocht met teamgenoot Kvyat, al greep het team daarbij ook in door Kvyat te vertellen Ricciardo er langs te laten: “Ik weet eigenlijk niet of ik er wel juist aan deed met zoveel geweld te proberen er langs te gaan”, erkent laatstgenoemde nu. “We zaten weliswaar op verschillende strategieën, maar moeten nog maar nakijken of we daar wel juist aan hebben gedaan.”

“Wat hoe dan ook vast staat, is dat we het vandaag niet goed genoeg hebben gepresteerd. We moeten de komende dagen dus hard aan het werk, zodat het in Bahrein hopelijk beter gaat. Wat daarbij mogelijk helpt, is dat ondanks – of juist doordat – we zoveel moeite hadden andere deelnemers te passeren wel een aantal verbeterpunten aan het licht zijn gekomen.”

Kvyat
Net als Ricciardo is ook Kvyat niet tevreden. De Rus viel in ronde vijftien uit, terwijl hij negende lag. “Dit was sowieso al geen geweldig weekend en ook het einde ervan was niet bepaald om over naar huis te schrijven”, zo draait hij er niet omheen.

“Ik weet niet precies wat er mis ging met mijn auto, behalve dat ik ineens omgeven was door rook. We gaan door een moeilijke periode, maar moeten samen de schouders eronder zetten en hier uit zien te komen. Ik ga proberen het team daar zoveel mogelijk bij te helpen en we gaan nu eerst gewoon proberen in Bahrein een beter weekend te hebben.”