Red Bull wil tot de bodem uitzoeken waarom de koppeling van Mark Webber telkens opspeelt. In België verloor de Australiër wederom plaatsen door een slechte start.

De problemen dienden zich al aan de proefstarts. Webber klaagde dat de koppeling niet constant was. Hij hoopte er bij de echte start nog mee weg te kunnen komen, maar opnieuw kwam hij niet vlot van zijn startplaats. De Red Bull-coureur had zich als derde gekwalificeerd, maar eindigde naast het podium op de vijfde plaats. 

Teambaas Christian Horner noemt de koppelingsproblemen onvergeeflijk. “Hier moeten we snel een oplossing voor vinden”, zegt hij. “Het heeft ons al veel te veel punten gekost. In België was zijn koppeling wederom ondermaats en daardoor had hij een slechte start. Ondanks aanpassingen tijdens de formatieronde functioneerde de koppeling niet zoals het zou moeten.”

Door zijn trage lancering kon Webber zich niet verdedigen ten opzichte van Fernando Alonso. “En daarna liepen we achter de feiten aan”, aldus Horner. “De race was verder vrij statisch. Alleen Alonso boekte nog progressie. We konden wel in de buurt komen van andere auto’s, maar hadden te weinig rechtelijnsnelheid om ze te passeren.”