De Amerikaan Scott Speed heeft goede hoop dat Red Bull Racing hem in Canada en Amerika als vrijdagcoureur inzet. De test van gisteren zou de doorslag geven. Die verregende echter. En dus moet Speed tot morgen wachten.
 
 


Het Formule 1-team van Christian Horner had gehoopt na gisteren de knoop door te kunnen hakken. Maar het slechte weer zorgde ervoor dat de coureur uit Californië niet meer dan één ronde kon rijden. Omdat vandaag David Coulthard en Vitantonio Liuzzi testen, moet de Amerikaan geduld houden.

De kans is in ieder geval aanzienlijk dat Speed daadwerkelijk vrijdagcoureur ingezet wordt. Red Bull houdt wel van verandering. Eerder al als wisselden Vitantonio Liuzzi en Christian Klien elkaar op vrijdag af. Klien zal in ieder geval in Canada racen, wat zou betekenen dat Liuzzi voor spek en bonen mee reist.

De GP2-coureur is in ieder geval razend enthousiast over de mogelijkheid om op vrijdag te testen. ,,Het is vrij spannend. Formule 1 en alles erom heen, is indrukwekkend. Maar toch gaat het daar ook maar om één ding: de snelste zijn.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Speed in een Formule1-wagen stapt. Eind maart maakte hij op het circuit van Barcelona zijn debuut. En hoe? Speed maakte indruk door de snelste tijd neer te zetten. Dat belooft wat voor morgen.