Er dreigt een scheuring tussen Williams en BMW. Teambaas Frank Williams zegt in een interview met Bild de beschuldigende vingers van BMW een beetje zat te zijn.


Hoewel Williams en BMW nog tot en met 2006 aan elkaar zijn verbonden is het niet ondenkbaar dat de wegen van beide partijen zich al na dit seizoen scheiden. BMW praat al een tijdje met Sauber over een samenwerkingsverband met het Zwitserse team (danwel een complete overname). Frank Williams zegt in Bild er vanuit te gaan ook volgend jaar nog met BMW power te rijden, maar mocht dat niet zo zijn dan is er geen man overboord, wat hem betreft: ,,We hebben nog een waterdicht contract, maar daarover maken we ons geen zorgen. Er zijn genoeg andere motoren beschikbaar.’’ Hij vervolgt:

,,Wij zijn nooit tevreden over onze motoren, want onze partner is ook nooit tevreden over onze auto’s. Met Honda en Renault waren we succesvoller, omdat zij coöperatiever waren. Toen werd er niet steeds met een beschuldigende vinger gewezen.’’

Williams en BMW zijn al sinds 2000 partners. De combinatie was tot dusver goed voor tien Grand Prix-zeges.

Williams zou eventueel met Honda in zee willen gaan als BMW opstapt. Williams reed tussen 1983 en 1987 ook al met Honda motoren, en behaalde daarmee één rijderstitel (1987, Nelson Piquet) en twee constructeurstitels (1986, 1987).