Renault-motorchef Rob White heeft toegegeven dat hij zich niet prettig voelt bij de overstap van Gilles Simon van de FIA naar de nieuwe motorfabrikant PURE.

Simon stond aan de basis van de besprekingen over de turboregels voor 2014. Hij had toegang tot vertrouwelijke informatie van de rivaliserende motorleveranciers. Nu gaat hij als technisch directeur aan de slag bij hun nieuwe concurrent PURE, het bedrijf van Craig Pollock.

“Mijn eerste reactie is voorspelbaar en begrijpelijk”, stelt White. “Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak hebben we al lange tijd een goede relatie met Gilles. In die hechte band hebben we onbeperkt toegang gegeven tot onze projecten. Dus het baart wel enige zorgen dat hij nu gaat werken voor een concurrent.”

Gevraagd of hij van mening is dat dit soort situaties niet mogelijk zouden moeten zijn, zegt White: “Het is een ingewikkelde sport. Om ervoor te zorgen dat de technische en sportieve reglementen succesvol worden nageleefd, is het belangrijk dat de autosport goede mensen in dienst heeft die op de medewerking van de teams kunnen rekenen. Het risico dat zij korte tijd later met een andere pet op opduiken, moet worden ondervangen.”