*

Nieuws

‘Renault heeft een oogje op Webber’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 jaar geleden

‘Renault heeft een oogje op Webber’

Renault-teambaas Eric Boullier heeft aangegeven dat het tot de mogelijkheden behoort dat hij met Mark Webber om de tafel gaat zitten als de Australiër en Red Bull niet met elkaar verder gaan.

Webbers overeenkomst met Red Bull loopt aan het eind van dit seizoen af. Hoewel zowel de coureur als het team zelf hebben aangegeven met elkaar door te willen gaan, zijn de beide partijen nog niet in onderhandeling getreden over een nieuw contract en dus ontstaat er geruchten.

Webber is zodoende al met het team van Ferrari in verband gebracht, maar ook Renault lijkt eventueel een mogelijkheid te zijn, zo suggereert het Australische The Daily Telegraph in ieder geval.

De publicatie beroept zich hierbij op uitspraken die Renault-teambaas Boullier afgelopen weekend in Valencia heeft gedaan over een mogelijke transfer van Webber naar Renault: “Ik mag Mark graag en ken hem al lang. We hebben het er van tijd tot tijd wel eens over gehad, maar we hebben hem nooit onder druk gezet en gevraagd wat hij wil doen, want de keuze is aan Mark zelf.”

Veel hangt uiteraard af van het herstel van Robert Kubica, die na een rally-ongeval hevig gewond is geraakt en van wie het nog onduidelijk is of en wanneer hij terugkeert achter het stuur.

De plek van Kubica wordt momenteel ingenomen door Nick Heidfeld, terwijl de andere cockpit door Vitaly Petrov wordt gevuld en de Rus een overeenkomst heeft die tot en met het eind van 2012 doorloopt.

Een onbekende is Webber overigens absoluut niet bij Renault. De inmiddels 34-jarige coureur was er – nog voor hij in 2002 bij Minardi zijn race-debuut maakte – in 2000 en 2001 werkzaam als testrijder.

Bij Red Bull rijdt Webber bovendien al sinds hij er in 2007 in dienst is getreden met Renault-motoren. Een saillant detail is verder dat Webber gemanaged wordt door Flavio Briatore, die jarenlang teambaas is geweest van Renault en diens voorloper Benetton.