Hoewel het momentum bij McLaren lijkt te liggen, ging Fernando Alonso er op de Nürburgring toch met de zege vandoor. Daardoor liep hij nog verder uit in de strijd om de titel en als het aan de Spanjaard ligt wordt de marge met Kimi Raikkonen er in Montréal niet kleiner op. Dat vertrouwen in eigen kunnen gaat overigens ook voor de rest van het team op.
 


,,Ik hoop dat de R25 net zo presteert als tijdens de Europese GP, in tegenstelling tot de races in Spanje en Monaco was ik in Duitsland zeer goed te spreken over het gedrag van de auto", antwoordt Alonso als hem naar zijn verwachtingen voor de Renault-bolide aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt gevraagd. ,,We zijn de laatste jaren telkens sterk op dit circuit en er is geen enkele reden om aan te nemen dat we dat nu niet zijn. Zolang we niet tegen problemen aanlopen heb ik er alle vertrouwen in."

Ondanks de vele tegenslagen die Giancarlo Fisichella dit seizoen al heeft ondervonden, reist hij met hetzelfde doel als zijn teamgenoot af naar Canada. De Italiaan is zeker een kanshebber om rekening mee te houden. Lang niet altijd beschikte hij over het juiste materiaal, maar toch heeft hij al vier podiumplaatsen in Montréal achter zijn naam staan.

,,Nu met de nieuwe asfaltlaag is het natuurlijk wat anders, maar tot op heden heb ik hier altijd het grootste vertrouwen in mijn wagens gehad. Op de een of andere manier voel ik me op deze baan als een vis in het water", kijkt de Italiaan alvast vooruit naar aankomend weekend. ,,Nu ik in de kwalificatie wat later aan de beurt ben, hebben we tevens meer speelruimte met de strategie. Ik denk dat we snel genoeg zijn om op z’n minst een podium te scoren."

Terwijl de Renault-coureurs nog enigszins een slag om de arm houden, windt Pat Symonds er geen doekjes om. ,,We gaan naar Canada toe om te winnen en volgens mij weten we hoe er in Montréal een winnende auto afgeleverd moet worden. Beide coureurs vinden het een leuk circuit, dus de stemming in het team is erg optimistisch."