Max Verstappen en zijn team Red Bull moeten tot de Grand Prix van Canada, half juni, wachten op een grote motorupdate van Renault. Dat zegt Red Bulls Helmut Marko.

Aanvankelijk stond er een grote upgrade gepland voor de Grote Prijs van Spanje, van half mei. Tijdens dat weekend komt Renault al wel met wat kleinere doorontwikkelingen, maar op de grote update is het vervolgens nog een kleine maand wachten, vertelt Marko aan Motorsport.com.

De update waar de Franse motorleverancier in Canada mee komt, zou daarbij voor ‘een redelijke stap’ moeten zorgen, vervolgt Marko. Of het genoeg is om Red Bull, in Australië duidelijk het derde team achter Mercedes en Ferrari, naar voren te helpen op de grid? “We hopen van wel.”

“We moeten ons chassis dan in de tussentijd echter ook drastisch verbeteren”, erkent Marko. Lukt dat, dán ziet het er veelbelovend uit. “Volgens onze engineers en onze simulaties althans wel.”

Red Bull, Toro Rosso en het eigen Renault fabrieksteam reden in Australië overigens niet met de oorspronkelijke 2017-specificatie van de Renault-krachtbron. Vanwege betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests had Renault teruggegrepen op de MGU-K van vorig jaar.

De 2016-variant van de MGU-K, een belangrijk onderdeel van het energy recovery system van de hybride motoren, is naar verluidt vijf kilo zwaarder dan de 2017-specificatie en ook minder krachtig.