In de fabriek in Endstone heeft Renault zijn uitdager voor 2019 gepresenteerd. Het is geen verrassing, de RS19 kleurt overwegend geel en zwart. 

Lees ook Renault moet in de aanval: ‘Kunnen 2019-regels gebruiken om gat te verkleinen’

De Fransen hopen met de toevoeging van Daniel Ricciardo het de top-drie teams nu echt moeilijk te maken. De nieuwe auto is vergelijking met die van 2018 volledig nieuw, alleen de stuurbekrachtiging is hetzelfde, zo beloofde Cyril Abiteboul al. Frans leren, dat was de eerste reden om naar Renault te gaan, grapte Daniel Ricciardo vanmiddag. “Het was een grote stap voor mij en het leidde even tot een schok. Dat was niet mijn bedoeling. Ik dacht voor mezelf en ik had het gevoel dat dit de juiste plek voor mij is om het volgende hoofdstuk van mijn carrière te beginnen.”

“De ambitie is er, van negen naar zes naar vier hebben ze al gedaan. Er is veel opwinding in het team en dat motiveert mij enorm”, vervolgde de Australiër. Waar Abiteboul strijdvaardig aan toevoegde: “We willen meer vechten, we weten dat het tijd in beslag neemt. Het gat moet gedicht worden. We hebben de coureurs, nu moeten we motorperfectie nastreven. Ondertussen geven we de fabriek hier nog een beetje extra tijd om het beste chassis te bouwen.”

 

 

(later meer)