Renault-topman Cyril Abiteboul wil geruchten over een eventuele rentree van Fernando Alonso naar het team niet aanwakkeren, maar sluit deze ook niet uit.

Dat vertelt hij aan het Spaanse Marca. “Ik wil deze geruchten niet versterken”, zegt Abiteboul, al blijkt uit zijn opvolgende opmerkingen dat er onder de juiste voorwaarden wel degelijk interesse van Renault is voor Alonso. Wat die voorwaarden dan zijn? De belangrijkste lijkt dat Alonso zich voor meer dan één jaar zou committeren aan het team waar hij eerder van 2003 t/m 2006 en 2008 t/m 2009 voor reed. “Want we zijn vooral geïnteresseerd in coureurs die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.”

Renault-topman Abiteboul.

“Fernando moet dus eerst maar voor zichzelf uitmaken wat hij wil: in de Formule 1 blijven of niet”, doelt Abiteboul op hoe de Spanjaard zijn zinnen heeft gezet op de triple crown. Na het (eerder) winnen van de Grand Prix van Monaco en dit jaar zegevieren in de 24 Uur van Le Mans hoeft Alonso nu ‘alleen nog maar’ de Indy 500 te winnen om deze officieuze autosporttitel te claimen.

“We zouden nog altijd een deal kunnen doen met Alonso, maar het heeft geen nut dat voor maar één seizoen te doen”, stelt Abiteboul, die benadrukt dat Renault sowieso geen haast heeft met het bepalen van haar coureurs-duo voor 2019. Momenteel rijden Nico Hülkenberg en Carlos Sainz voor het Frans-Engelse team. Van Hülkenberg wordt aangenomen dat zijn contract tot en met eind 2019 doorloopt, Sainz is voor dit jaar geleend van Red Bull, dat nog moet bepalen of het wil terughalen of niet.

Red Bull kan Sainz in theorie oproepen om bij het eigen topteam de teamgenoot van Max Verstappen te worden, maar de verwachting is dat Daniel Ricciardo daar spoedig bijtekent. Dat zou Sainz dan vrijlaten om door te gaan bij Renault, dat al heeft aangegeven tevreden te zijn over het huidige coureurskoppel. Ondanks dat hebben zich volgens Abiteboul ‘verschillende coureurs’ bij Renault gemeld met interesse in een zitje bij de fabrieksformatie.

Keert Alonso terug naar het team waar hij al twee keer eerder voor racete?