Daniel Ricciardo vierde twee weken geleden uitbundig zijn pole position maar zorgde daarmee onbedoeld voor wat extra chagrijn bij teamgenoot Max Verstappen. ”Dat was niet persoonlijk bedoeld, alsof ik het erin wilde wrijven. Ik was gewoon superblij, het is een moeilijk jaar geweest. Ik was de underdog, dus toen het lukte was ik nogal uitgelaten.”

Verstappen werd met 26 duizendsten verschil verslagen door Ricciardo maar wist zondag het negatieve om te zetten in het positieve door de race te winnen. Dat gebeurde met behulp van vader Jos: “Hij was boos door de motorproblemen en het uitbundige gejuich van Ricciardo veroorzaakte ook wat irritatie.”

Sutton Images

“Ik wist dat Max pissig was na de kwalificatie”, vertelde Ricciardo gisteren. “Dat was wel duidelijk bij de persconferentie naderhand. Maar hij was volgens mij niet boos op mij. Iedere coureur die de pole mist op 26 duizendsten zou boos zijn. Zo zijn we nou eenmaal.”

“Hij was het hele weekend de favoriet, in elke sessie was Max de snelste. Als je teamgenoot je verslaat met twee honderdsten, daar word je pissig van, ja”, aldus Ricciardo.

Verstappen zelf keek nog één keer terug op het gebeuren in Mexico. “Ik was boos vanwege de problemen. Het hele weekend heb ik gedomineerd behalve gedurende die 75 seconden. Dan word ik boos. Degene die  op dat moment iets verkeerds zou zeggen tegen mij, zou een probleem hebben.”