Daniel Ricciardo en Esteban Ocon zijn positief over de verbeterde Renault-motor die ze dinsdag in Barcelona hebben getest. Max Verstappen test vandaag met de Franse V6.

De aanzienlijk verbeterde Renault V6 zou veertig pk meer moeten produceren. Renault wil de ook wel als ‘B-spec’ omschreven krachtbron in Canada echt introduceren, maar heel misschien ook al in Monaco.

Alvorens de update tijdens raceweekends te brengen, wil Renault deze echter uitvoerig aan de tand voelen tijdens de Barcelona-test. Afgelopen dinsdag, op de eerste dag daarvan, deden Ricciardo en Ocon dat dan ook.

“Ik ben best blij met hoe het dinsdag met de motor ging”,vertelt Red Bull-coureur Ricciardo. “De motor was betrouwbaar, hij liep goed en je merkt ook zeker dat hij beter is geworden.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 17 May 2016 - Esteban Ocon (FRA), Third Driver, Renault Sport F1 Team

Ocon probeerde de verbeterde motor uit voor het Renault-fabrieksteam.

Volgens Ricciardo kan de verbeterde hybride turbokrachtbron Red Bull helpen een belangrijke ‘volgende stap richting Mercedes’ te zetten. “We komen sowieso dichterbij, wat heel spannend is.”

Behalve Ricciardo is ook Renault-testrijder Ocon positief over hoe de motor het op de eerste testdag deed: “Het zal je denk ik verrassen, hij is echt beter, dat kan ik je nu al wel vertellen. Het is een hele goede motor”, zegt hij.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het aan Renault om te beslissen of het zoals gepland in Canada met de update komt, of het de B-spec of wat kleine verbeteringen daarvan misschien in Monaco al brengt.

Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul is er een ‘kleine kans’ dat het Monaco wordt. Red Bulls Ricciardo denkt dat dit, ongeacht of Renault de verbeterde V6 dan brengt, sowieso een sterk weekend kan zijn voor Red Bull.

“We hebben natuurlijk een goed weekend achter de rug”, zegt hij, verwijzend naar Verstappens overwinning in Spanje. “Maar puur qua pace zou Monaco ons beste weekend tot op heden moeten worden.”