Het is nog vroeg en het gaat om maximaal honderd kilometer op een natte baan, maar Daniel Ricciardo heeft een positieve eerste indruk gekregen van de Red Bull RB14. Onder het mom van een filmdag werkte de Australiër maandag op Silverstone een shakedown af.

“Het is altijd lastig na pas een paar rondjes iets te zeggen, maar het eerste gevoel is goed”, wordt Ricciardo geciteerd door Fox Sports Australia. Op het natte Silverstone heeft Ricciardo achter het stuur van de gloednieuwe auto “niks gedaan om bang van te worden”, vertelt hij. “Maar de achterkant voelde zelfs in deze slechte omstandigheden heel vast op de weg. Het zijn positieve vroege voortekenen.”

Ten opzichte van haar auto’s van de afgelopen jaren heeft Red Bull er bewust naar gestreefd de RB14 enkele dagen eerder af te hebben, wat volgens het team veel verschil maakt om kinderziekten uit te sluiten en daar niet tijdens de wintertests – die volgende maandag in Spanje beginnen – nog eens tegenaan te lopen.

Ricciardo in actie in de RB14 in tijdelijke kleurstelling. In Spanje krijgt de auto al een nieuwe livery.

Volgens Ricciardo valt niet uit te sluiten dat het team in Barcelona niet alsnog tegen problemen aanloopt, omdat dat nou eenmaal onmogelijk is: “Maar het is goed om te weten dat we de eerste ‘uitdagingen’ al achter de rug hebben”, zegt hij. Volgens de Aussie duurde het zoals altijd bij zo’n eerste keer wel even voor hij de baan op kon. “Het is echter beter dat nu allemaal te doen dan in Barcelona.”

Met weinig grote reglementswijzigingen voor 2018 behalve de halo, was het vooral de nieuwe beschermring voor de cockpit waar Ricciardo even aan moest wennen. Niet zozeer qua zicht (“ik kon prima zien, al was het nieuw voor me”) maar vooral qua in- en uitstappen. “Dat is allemaal nog wat ongemakkelijk, ik ga vast nog een spier verrekken! Het is echter maar een kleine hindernis, we wennen er vast aan.”