*

Ricciardo: ‘Het ziet er goed uit’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

2 jaar geleden

Ricciardo: ‘Het ziet er goed uit’
Sutton Images

Daniel Ricciardo klokte op de Hungaroring de tweede tijd achter Nico Rosberg. Hij ziet Red Bull dan ook als het tweede team achter Mercedes, aangezien ze ‘iets sneller lijken dan Ferrari’.

“Het zier er goed uit”, begint Ricciardo zijn relaas over de eerste twee vrije trainingen in het Hongaarse Boedapest. “We hadden natuurlijk graag wat dichter bij Mercedes gezeten, maar op dit moment moeten we genoegen nemen met de tweede plaats.”

Ricciardo, die in beide sessies teamcollega Max Verstappen achter zich hield, stelt dat Ferrari nog wat langzamer lijkt en dat er zich wat betreft de rangorde weinig verrassingen hebben voorgedaan: “We staan staan waar we hadden verwacht te staan. We wisten dat het spannend zou worden tussen Ferrari en ons, maar laten we hopen dat we die neuslengte voorsprong kunnen handhaven.”

De Hungaroring is dit jaar opnieuw geasfalteerd, en hoewel Daniel Ricciardo bang was dat het het karakter een beetje uit de baan zou halen, moet hij constateren dat dat niet het geval is: “De toplaag is een stuk minder ruw, maar buiten dat is er niet veel veranderd. Naarmate het weekend vordert, zal de baan nog sneller worden.”

Wat betreft de ambities voor de rest van het weekend wil de Australiër het woord overwinning niet in de mond nemen: “We moeten inzetten op de top drie denk ik. De afgelopen twee jaar stonden we steeds op het podium, een hattrick zou dus erg mooi zijn.”

Lees meer over

Red Bull Ricciardo