*

Ricciardo hoopt dat Williams plafond heeft bereikt

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

8 maart 2017 10:42

Ricciardo hoopt dat Williams plafond heeft bereikt
Racepictures

Red Bull coureur Daniel Ricciardo hoopt dat Williams het beste heeft laten zien tijdens de eerste testdag gisteren. Felipe Massa zette toen met 1:19.726 de snelste tijd van de dag neer. 

Ricciardo zelf klokte de tweede tijd en was met zijn 1:19.900 bijna twee tienden langzamer dan de Williams coureur. De goedlachse Australiër denkt dat de Red Bull nog altijd sneller kan. “Ik denk echt dat we nog meer uit de auto kunnen halen, maar dat kan waarschijnlijk iedereen. Williams alleen hopelijk niet, ik hoop dat dit hun beste dag was”, zegt hij met een knipoog.

Hoewel Ricciardo hoopt dat het team van Williams z’n limiet heeft bereikt, heeft hij wel een goed woordje over voor het team. “Ze hebben vorige week niet veel runs gedaan, maar vandaag hebben ze het goed gedaan. Ik vond ze er echt goed uitzien.”

Concurrentie
Massa zelf kijkt ook terug op de onverwachte goede dag. “We hebben zeker een hele goede dag gehad. Ik kan me niet herinneren dat ik hier ooit 168 rondjes heb gereden op een dag. We zitten nog niet op het niveau van Mercedes, maar als we kunnen vechten voor het podium, dan hebben we het al goed gedaan.”

Ricciardo verwacht echter zware concurrentie van Mercedes en Ferrari. Hij denkt dat die teams ook nog veel meer uit hun auto kunnen halen dan ze tot nu toe hebben laten zien. “Ik denk dat Ferrari en Mercedes nog meer uit hun auto kunnen halen. Het wordt zeker interessant in Melbourne.”