Daniel Ricciardo zit op hete kolen. Hij wil graag een kampioenschap winnen en als dat op korte termijn niet gaat lukken met Red Bull, gaat de Australiër zijn heil ergens anders zoeken.

“Volgend jaar moet Red Bull Racing beduidend grotere stappen zetten dan dit jaar om me ervan te overtuigen dat ik met hen kan winnen en me dus te kunnen behouden”, zo laat Daniel Ricciardo optekenen in gesprek met Autosport.

Daniel Ricciardo, die binnen de Formule 1 altijd gesteund is geweest door Red Bull, had gehoopt en gedacht dat een gooi naar de titel er dit jaar al in zou zitten, maar ‘het tegendeel is waar gebleken’.

Aan de motivatie en het vertrouwen in zichzelf ligt het volgens de goedlachse Australiër niet: “Ik wil dolgraag met Red Bull winnen. Sebastian Vettel is de enige die zijn Red Bull-loopbaan heeft weten te bekronen met een titel en ik wil dat ook. Met heel mijn hart en liever vandaag dan morgen.”

“Ik hoop dan ook dat ik met Red Bull snel de kans krijg om week in-week uit mee te strijden om de overwinning, zeker nu ik voor mijn gevoel op de toppen van mijn kunnen presteer”, aldus de man wiens contract na 2018 afloopt en daarmee voor het eerst in zijn carrière een vrij man is.

“Dat betekent dat ik volgend jaar belangrijke keuzes moet maken. Ik heb altijd deel uitgemaakt van de Red Bull-familie en dat is een geweldig avontuur geweest, maar ik moet voor mezelf nagaan of Red Bull ook op de langere termijn de beste optie voor me is. Als Red Bull überhaupt al met me door zou willen.”