*

Ricciardo: ‘Red Bull-zitje niet voornaamste drijfveer’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

10 juli 2013 16:16

Ricciardo: ‘Red Bull-zitje niet voornaamste drijfveer’
Sutton Images

Daniel Ricciardo noemt het vooruitzicht van een mogelijke promotie naar Red Bull niet de belangrijkste reden van zijn recente opleving.

Ricciardo had aan het begin van het seizoen de overhand ten opzichte van teamgenoot Jean-Eric Vergne, maar de Fransman toonde in Monaco en Canada aan dat er nog rekening met hem gehouden moet worden. Beide Toro Rosso-coureurs azen op het stoeltje dat Mark Webber aan het eind van het jaar achterlaat bij Red Bull.

Nadat Webber zijn afscheid aankondigde in Silverstone, kwalificeerde Ricciardo zich tweemaal op rij in de topzes. In Engeland pakte hij bovendien de achtste plaats in de race. Volgens de Australiër waren de prestaties geen kwestie van extra motivatie, maar van een betere voorbereiding.

“Voor al het rumoer rond Red Bull had ik twee zwakke races”, zegt Ricciardo. “Na Montreal hadden we drie weken vrij en dat was een mooie tijd om alles eens op een rijtje te zetten. Ik heb met mijn engineers om tafel gezeten en gesproken over hoe we verder naar voren kunnen komen. Dat heeft me enorm geholpen.”

“Ik doe altijd mijn best, maar misschien heb ik er nog een stapje bovenop gedaan”, vervolgt Ricciardo. “Ik werd extra aangespoord door het feit dat Jean-Eric Vergne net twee erg sterke races had gereden, wat aantoonde dat er meer in de auto zat. Dat gaf me een impuls. Het vrijkomen van een stoeltje bij Red Bull versterkte dat alleen een beetje.”

In het nieuwe nummer van Formule 1, dat donderdag 11 juli verschijnt, staat een uitgebreid interview met Daniel Ricciardo.