Daniel Ricciardo startte als vijfde, maar bij de start vielen direct drie van zijn voornaamste concurrenten voor hem weg. Het resultaat: P2.

En met die tweede plaats is hij zeer tevreden: “We wisten dat als we vandaag over dezelfde snelheid zouden beschikken als op vrijdag, het mogelijk was om een podiumplaats te scoren. Zeker met Lewis die achteraan moest starten, moesten we een twee plaats kunnen pakken en dat hebben we gedaan.”

Hoewel Ricciardo bij de start de derde plaats en later de tweede plaats erfde door de schermutselingen tussen de Ferrari’s en zijn teamgenoot, ondervond ook hij naar eigen zeggen hinder van het ongelukkige samenkomen.

“Mijn voorvleugel raakte beschadigd door een rondvliegend brokstuk, waardoor mijn auto die eerste stint niet optimaal functioneerde. Wat dat betreft kwam het stilleggen van de race mij wel goed uit, want zo konden we daar tenminste nog iets aan doen.”

Over een mogelijke overwinning maakte de goedlachse Australiër zich geen illusies: “Dat was een té groot doel vandaag, Nico was te snel. Tweede was het maximaal haalbare.”

De laatste woorden van Ricciardo zijn woorden van dank, gericht aan Nederlandse en Belgische publiek: “99 procent van de mensen kwamen voor Max, maar ze juichten tijdens de rijdersparade zonder terughoudendheid voor alles en iedereen. Dat was echt tof om te ervaren!”