*

Ricciardo verlaat Red Bull na afloop van dit seizoen

Daan de Geus

Daan de Geus

3 augustus 2018 13:18

Ricciardo verlaat Red Bull na afloop van dit seizoen
Sutton Images

Daniel Ricciardo verlaat Red Bull na dit seizoen, zo heeft het team bevestigd. De Australiër maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar Renault.

Ineens ging het snel. Vrijdagochtend meldde de Britse Daily Mail dat Ricciardo Red Bull eind 2018 zou verlaten om naar Renault te gaan. RaceFans berichtte kort daarop hetzelfde. En zo volgden er nog meer publicaties en journalisten die hetzelfde meldden. En toen was daar, rond lunchtijd, de bevestiging van Red Bull: Ricciardo vertrekt na afloop van dit seizoen.

“We hebben respect voor Daniels beslissing en wensen hem het beste voor de toekomst”, laat teambaas Christian Horner optekenen. “We willen hem graag bedanken voor zijn toewijding, en de rol die hij sinds 2014 binnen ons team heeft gespeeld. Zijn tot op heden zeven overwinningen en 29 podiumplekken zijn uiteraard de hoogtepunten uit onze tijd samen.”

Red Bull-kopstuk Helmut Marko gaf op zijn beurt tegenover Motorsport-Magazin.com toelichting op het vertrek. “Daniel belde me donderdag om me zijn beslissing te vertellen. Hij rijdt al zijn hele loopbaan voor Red Bull en is toe aan iets anders.” Net zoals Horner in het persbericht, benadrukt Marko dat Red Bull “in alle rust” op zoek gaat naar een vervanger.

Mogelijk heet die vervanger Carlos Sainz, wiens plekje bij Renault Ricciardo naar verluidt dus inneemt. Sainz is nog altijd een Red Bull-junior en is slechts uitgeleend aan de Franse formatie. Een andere optie is Pierre Gasly, de Fransman die indruk heeft gemaakt bij Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso maar nog erg onervaren is.

Ricciardo, 29, debuteerde in 2011 op uitleenbasis bij HRT in de Formule 1 en stapte in 2012 in bij Toro Rosso. Vanaf 2014 rijdt hij voor Red Bull. De coureur uit Perth maakt sinds 2008 onderdeel uit van het Red Bull-programma. Hij finishte in 2014 en 2016 als derde in het kampioenschap.