Daniel Ricciardo is dik tevreden met de vrijdag in de Belgische Ardennen. In de middag noteerde hij de tweede tijd achter Max Verstappen, waarmee Red Bull als team de tijdenlijst aanvoerde.

Ricciardo is echter de eerste om die prestatie wat te nuanceren: “Het was absoluut een goede vrijdag, zeker niet slecht. Die eerste en tweede plaats zien er op papier weliswaar goed uit, maar dat heeft er deels mee te maken dat Mercedes volgens mij nog niet op de zachtste compound heeft gereden. Force India lijkt bovendien ook niet ver weg.”

Maar waar er volgens Ricciardo bij Mercedes dus nog behoorlijk wat rek zit in de snelste rondetijden van vandaag, erkent de Australiër dat het Red Bull-duo ook nog een stukje harder moet kunnen gaan.

“We hebben op dit moment al een goed tempo en ritme te pakken, maar het kan altijd sneller. Ik ben dan ook nog niet honderd procent tevreden. Wat helpt is dat voor iedereen de vakantie is afgelopen en dat iedereen zich daar ook naar gedraagt. Die frisse energie is voelbaar in de pits en ik ben op mijn beurt blij om weer in de auto te zitten.”