Daniel Ricciardo is best tevreden met de vijfde startplaats voor de Grand Prix van België: ‘Ook vanaf P5 is er van alles mogelijk.’

“Natuurlijk had ik best wat verder naar voren willen staan”, geeft Ricciardo toe. “Maar tegelijkertijd ben niet geheel ontevreden met dit resultaat. Waar je normaal gesproken niet heel blij mag zijn met de vijfde plaats, mag dat hier wel, en wel om twee redenen: je kan hier goed inhalen, én met de juiste bandenstrategie valt er nog veel te winnen.”

“Het was dan ook belangrijk dat ik Q2 door zou komen op de zachte banden. Ik kneep hem in de slotminuten, maar uiteindelijk sleepten we het startbewijs voor Q3 uit het vuur en ook daarom ben ik best tevreden.”

“We staan dicht genoeg bij de kop om iets te kunnen proberen”, vervolgt Ricciardo. “Ik weet dat er voor mij nog enkele mensen starten op de softs, maar ik voorzie een goede race. Twee jaar geleden startte ik vanaf diezelfde vijfde plaats en won ik!”

De laatste woorden van Ricciardo zijn voor zijn teamgenoot Max Verstappen: “Petje af voor het feit dat hij op de eerste rij staat, maar morgen hebben we allebei een andere strategie. Hij wilde graag starten op de superzachte band, ik op de zachte, en we zullen morgen wel zien hoe dat uit gaat pakken.”