Nico Rosberg typeert de ronde die hem zijn 29ste pole position uit zijn carrière opleverde als één van de drie beste ronden uit zijn loopbaan.

Mercedes begon voorzichtig aan de kwalificatie in Singapore, aangezien het toeliet dat de Red Bulls en Ferrari’s Kimi Räikkönen sneller waren in Q1. Vervolgens noteerde Red Bull in Q2 snelle tijden op de supersofts, waardoor Rosberg wist dat hij niks mocht laten liggen.

“Ik wist dat ik me geen fouten kon veroorloven. De ronde die ik uiteindelijk reed, was misschien één van de beste drie ronden uit mijn carrière. Een mooie manier om mijn 200ste Grand Prix-deelname te vieren.”

Hamilton
Lewis Hamilton erkent na afloop van de kwalificatie waarin hij zelf derde werd, dat Nico Rosberg de betere coureur was: “Nico heeft vandaag geweldig gereden en laten zien waar onze auto op dit circuit toe in staat is.”

“Het was niet per se een frustrerende kwalificatie voor mij”, vervolgt Hamilton. “Het is meer dat het het hele weekend al niet echt wil lukken. Ik rijd niet zo heel veel goede rondjes, laat staan dat ik er een paar aaneenrijg.”

Ondanks het verschil van zeven tienden met Rosberg, geeft Hamilton zich logischerwijs nog niet gewonnen: “Ik wist er vandaag niet dat ene perfecte rondje uit te persen, maar morgen zal ik mijn best doen om die stap naar de kop wél te maken.”