“Ik had de race onder controle.” Het zijn woorden die we vaak van Lewis Hamilton hebben gehoord, maar die na de Grand Prix van Mexico weer eens door Nico Rosberg gesproken kunnen worden.

Rosberg slaagde er in Mexico namelijk weer eens in te winnen en dat was een tijdje geleden, namelijk acht races. Hoewel Rosberg sindsdien wel polepositions had gepakt, wist hij deze in de drie races vóór Mexico niet te verzilveren, maar op het Autódromo Hermanos Rodríguez dus wél.

“Wat een geweldige dag en geweldige race! Ik ben echt enorm gelukkig met deze zege”, geniet Rosberg na op wat hij ‘het mooiste podium van het jaar’ noemt, in het stadiongedeelte van het gereconstrueerde circuit, direct tussen de fans: “Wat een geweldige sfeer hier, wat een feest”, glundert hij.

Wat de race betreft, deze had Rosberg naar eigen zeggen dus ‘onder controle’. “Het was alleen bij de hervatting na de safety car, op koude banden, even opletten. Voor de rest was het prima. Ik ben blij dat alles zo goed ging”, toont hij zich gelukkig met de zege, nadat hij een week geleden in Amerika de overwinning nog verspeelde.

Hamilton
Na drie overwinningen op rij, moest Lewis Hamilton in Mexico genoegen nemen met P2. Aangezien hij de titel al op zak heeft, kan hij er ogenschijnlijk niet te zeer mee zitten. “Nico heeft een geweldige race gereden en verdient deze zege”, prijst hij zijn teamgenoot allereerst.

Tijdens de race was er wel sprake van enige frictie tussen Hamilton en de Mercedes-engineers op de pitmuur. Zij droegen hem op een tweede keer te stoppen, maar Hamilton achtte dat – voor de safety car-fase plaatsvond – niet nodig omdat zijn banden nog goed genoeg waren, al deed hij het wel na enig gesteggel.

Na afloop wil de Brit het daar niet meer over hebben. “Het maakt nu immers toch niet meer uit.” Hamilton vertelt verder dat zijn race noodgedwongen in het kader stond van het volgen van Rosberg: “Want het is op deze baan erg lastig om pal achter iemand te rijden en er dan voorbij te gaan. Ik was snel en kon aanvallen, maar niet inhalen. Het was gewoon niet mogelijk.”