Nico Rosberg is zeer gelukkig met zijn pole position op de Hungaroring. Dat hij dubbele gele vlaggen zou hebben genegeerd, spreekt hij tegen: “Ik ben wel degelijk van het gas gegaan.”

De pole position van Nico Rosberg ging niet onopgemerkt voorbij. De Duitser klokte de snelste tijd in een ronde waarin hij dubbele gele vlaggen tegenkwam voor de gespinde Fernando Alonso. Maar Rosberg is van mening dat hij voldoende van het gas is gegaan.

“Ik heb de gele vlaggen gezien en ik heb ernaar gehandeld”, verdedigt hij zich na afloop van de kwalificatie. “Ik heb me in die sector behoorlijk ingehouden en was daar ook langzamer dan de ronde daarvoor. Dus volgens mij is het allemaal in orde.”

Op weg naar zijn pole position zat Rosberg er naar eigen zeggen te allen tijde goed bij: “Maar dat heb ik ook aan het team te danken. Het team zorgde ervoor dat ik voortdurend op het juiste moment op de baan was. De auto voelde goed aan op het natte wegdek, maar het was voor ons goed dat de baan opdroogde, want ook Red Bull is normaliter erg sterk in de regen.”

Rosberg noemt dan ook zowel Red Bull als Lewis Hamilton als zijn voornaamste concurrenten voor de race: “Het wordt een groots gevecht, maar wel een waar ik zeer naar uitkijk.”

Hamilton
Teamgenoot Lewis Hamilton legt zich ondertussen neer bij zijn tweede startpositie. In een kwalificatie waarin hij toch ook kleine foutjes maakte, leek hij lange tijd een belangrijke kandidaat voor pole position, totdat hij Fernando Alonso op zijn pad trof.

“Ik had hem daar niet verwacht, nee. En al helemaal niet met zijn neus tegen de rijrichting in! Ik was op dat moment vier tienden sneller dan de pole position-tijd van dat moment, maar dit hoort ook bij het racen.”

“Ik ga ook vanaf die tweede startpositie mijn uiterste best doen. Ik vind het wel weer eens tijd voor een goede start van mij. Dat zou mijn kansen in ieder geval aanzienlijk verbeteren. De run naar de eerste bocht is lang, dus daar kan van alles gebeuren. Bovendien ziet mijn racepace er prima uit, dus ik hoop op een goede race.”