Nico Rosberg mist de Formule 1 niet en denkt dat zijn opvolger Valtteri Bottas het goed doet, al denkt hij wel dat Mercedes hém in sommige opzichten misschien mist.

31 is hij pas, maar Rosberg is inmiddels al een half jaar met pensioen. Toch mist de ex-coureur, die vijf dagen na het behalen van zijn eerste en dus ook enige wereldtitel een punt achter zijn Formule 1-loopbaan zette, de sport zeker niet, zo vertelt hij de BBC.

Rosberg sleepte vorig jaar in Abu Dhabi een felbevochten titel in de wacht.

“Ik ben compleet voldaan”, zegt Rosberg, die in zijn thuishaven Monaco voor het eerst weer bij een Grand Prix aanwezig is. “Ik heb de bladzijde omgeslagen en het boek dicht gedaan. Het was voor mij een perfect einde van mijn carrière.”

Rosberg kwam afgelopen winter al eens kijken bij de tests in Barcelona en volgt de sport veel op tv. Met veel plezier: “Het is erg leuk Formule 1 te kijken, want het is dit jaar ontzettend spannend. Het is geweldig het nu als outsider te volgen. Er gebeurt zoveel en je weet nooit wie er gaat winnen.”

Bottas
Rosberg heeft zijn opvolger bij het team van Mercedes, de Fin Bottas, al één keer zien winnen, in Rusland. Rosberg vindt dat de van Williams overgestapte Bottas het goed doet, al denkt hij wel dat zijn eigen aanwezigheid in bepaalde opzichten misschien wordt gemist bij Mercedes.

“Ik zat vanaf het begin bij het team”, zegt hij over de formatie waar hij zich eind 2009, toen Mercedes het toenmalige Brawn GP overnam, bij aansloot. “Ik kende iedereen en wist hoe iedereen werkte, dus ik wist precies hoe je de auto moest afstellen en dat is niet iets dat je in een paar dagen even leert.”

“Mercedes heeft een goede vervanger gevonden, maar het zal even duren voor hij dusdanig ervaren met en binnen het team is dat hij echt een stempel kan drukken op de set-up en verdere ontwikkeling van de auto”, denkt Rosberg.

Rosberg hoopt dat Mercedes de titel dit jaar wint.

De wereldkampioen van 2016 denkt echter dat Bottas niet uitgesloten kan worden als kandidaat voor de titel van dit jaar, al verwacht Rosberg óók dat het vooral tussen zijn eigen oude Mercedes- en titelrivaal Lewis Hamilton en Ferrari’s Sebastian Vettel zal gaan.

“Hopelijk wordt de strijd pas in de laatste race beslist”, zegt Rosberg. “Als fans willen we dat allemaal, al hoop ik natuurlijk wel dat mijn voormalige race-familie de slag wint”, zegt hij over Mercedes.