Mercedes-coureur Nico Rosberg is er niet bang voor een tweede Nick Heidfeld te worden, daarbij verwijzend naar zijn landgenoot die in 183 races tijd nooit een zege pakte.

Rosberg zelf staat op 107 Grand Prix-deelnames en heeft ook nog niet gewonnen, maar is er niet bang voor dat hij de nieuwe Heidfeld wordt, zo vertelt hij aan het Duitse Express: “Ik ben daar niet bang voor, en waarom zou ik ook?”, vraagt hij zich hardop af. “Ik denk daar niet eens aan, want ik ben er honderd procent van overtuigd dat ik goede resultaten blijf boeken en me verder zal verbeteren.”

“Wat er als gevolg daarvan uit rolt, zien we dan wel weer”, vervolgt Rosberg, die bovendien niet vindt dat Heidfeld een voorbeeld is van een slechte coureur: “Nick heeft een goede carrière gehad”, zegt hij over de loopbaan van de nu 34-jarige coureur die eerder dit jaar aan de kant werd gezet door Renault.

Rosberg benadrukt verder dat hij zich sowieso niet met andere coureurs vergelijkt. “Ik ben namelijk tevreden met mijn eigen situatie en mijn tijd komt nog wel”, legt hij dat uit.

Sprake van jaloezie ten opzichte van Sebastian Vettel – zijn twee jaar jongere maar succesvollere landgenoot – is er dan ook niet, zo beklemtoont de 26-jarige Rosberg: “Absoluut niet, en jaloezie is mij ook sowieso vreemd.”

De Duitser waarmee Rosberg nog het meest in één adem mee wordt genoemd, is uiteraard zijn legendarische teamgenoot Michael Schumacher. Ook met hem heeft Rosberg naar eigen zeggen totaal geen problemen. In tegendeel zelfs: “Natuurlijk willen we elkaar op de baan verslaan en is er sprake van een zekere rivaliteit, maar we gaan boven alles heel ontspannen met elkaar om.”

“We werken bovendien goed samen om ons team beter te maken”, geeft Rosberg aan, waarna hij verder mededeelt dat hij het erg fijn vindt dat hij zoveel steun en vertrouwen van het team geniet waarmee hij samen naar de top wil: “Dat is ook één van de redenen dat ik onlangs heb bijgetekend, want dit is echt een geweldige en unieke kans voor me.”

“Voor mij heeft de mythe van de Silberpfeil van Mercedes namelijk meer betekenis dan de mythe omtrent Ferrari. Winnen achter het stuur van een Silberpfeil, is dan ook mijn droom.”