George Russell is trots dat hij dit jaar in alle kwalificaties zijn teamgenoot Robert Kubica te snel af was. De Brit zegt dat het wel ‘lastiger was dan het lijkt’. Kubica vindt het een knappe prestatie van Russell, maar hij vindt dat het amper een gevecht genoemd kan worden.

Met een score van 21-0 heeft Russell dit jaar de kwalificatiestrijd met Kubica gedomineerd. In Abu Dhabi was de Brit een halve seconde sneller dan de Pool, die na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid neemt van Williams. Hij kwam in Bahrein en China nog tot binnen de halve seconde, maar het gemiddelde verschil in de kwalificatie steekt rond de halve seconde.

”Natuurlijk geven die statistieken mij wat voldoening, daar ben ik erg trots op”, zegt Russell. ”Het is niet zo gemakkelijk als men denkt. Ik heb al meerdere keren gezegd dat het lastig is om in Q1 een goede tijd te zetten, want je rijdt meestal maar één ronde en je moet dan dus alles perfect doen. Een enkele fout kan dat al veranderen”, aldus de 21-jarige Brit.

Ondanks dat Russell in alle kwalificaties sneller was, is het juist Kubica die het enige puntje van Williams dit seizoen achter zijn naam heeft. De 34-jarige Pool zegt dat Russell het geweldig heeft gedaan, maar hij vindt dat het amper een gevecht genoemd kan worden. ”Er valt niet veel te zeggen. Het gevecht, als je het al een gevecht kan noemen omdat het om de laatste startrij gaat, heb ik zwaar verloren. Maar als kijkt naar het klassement, dan heb ik gewonnen. Het is geen gemakkelijk seizoen geweest voor ons, maar George heeft het geweldig gedaan”, aldus Kubica.

Foto: Motorsport Images