George Russell verwacht dat Mercedes, mede door de updates, op Silverstone meer in de buurt kan komen van Ferrari en Red Bull. Maar sneller dan die teams zal Mercedes niet zijn, tempert Russell meteen de verwachtingen.

Mercedes heeft nog altijd een aardige achterstand op Ferrari en Red Bull, maar de afgelopen twee races toonde het team aan dat het steeds meer weer richting de top komt. Zowel in Azerbeidzjan als in Canada veroverde Mercedes de derde en vierde plek in de race. Met updates voor de race op Silverstone hoopt Mercedes nog een stapje naar voren te zetten. George Russell verwacht dat het team dit weekend ook beter zal presteren.

“Als je naar de afgelopen drie races kijkt, dan was dat een beetje vergelijkbaar met de lage snelheden en hobbelige stratencircuits”, zegt Russell. “Ik denk dat de snellere aard van Silverstone, met het vlakkere asfalt zullen ons meer moeten liggen dan wat de afgelopen drie races het geval is geweest.”

Lees ook: Rosberg waarschuwt Russell: ‘Hamilton haat het om van teamgenoot te verliezen’

Maar, zo tempert Russell meteen de verwachtingen, ‘er zijn geen garanties’. “Wat ik al heb gezegd, elke race lopen we weer tegen andere problemen met de auto aan. Maar we hebben relatief vertrouwen dat we dit weekend wat competitiever zullen zijn, niet alleen vanwege de upgrades maar ook de aard van het circuit”, aldus de Brit.

Russell verwacht dat de W13 op Silverstone in de buurt kan komen van Red Bull en Ferrari. “Ik denk dat we op hun pace kunnen zitten, maar ik zie het niet gebeuren dat we sneller zullen zijn. Zeker op zaterdag hebben zij een voordeel in de kwalificatie. Ik denk dat wij het enige team zijn dat het gat naar de topteams op de zondag dichten, in plaats van dat dat gat vergroot wordt.”

“Normaliter worden die gaten altijd groter in de race”, vervolgt Russell. “Dat is veelbelovend voor ons omdat we een gebrek aan downforce hebben, maar we hebben eigenlijk een goede raceauto”, besluit de Mercedes-coureur.